Psycholoog Groesbeek

Praktijk Chrisje Kersten in Groesbeek

bg

Blog van therapeut Chrisje Kersten

In het kader hieronder vind je een overzicht van de vijf meest recente blog berichten die ik op deze site heb geplaatst met direct daaronder mijn nieuwste blogpost. Reacties achterlaten kan via je Facebook-account.
Voor een overzicht van alle door mij geplaatste blogberichten op deze website klik je hier.


Meest recente berichten

24-09-2021 - Hoe moeten, weer willen wordt…….

[24-09-2021] Hoe moeten, weer willen wordt…….

Hoe moeten, weer willen wordt…….

Veel mensen willen het goed doen in het leven. De meesten van ons streven het na, om goede eigenschappen te versterken, om doelen te behalen, complimenten te krijgen.
Het goede te doen.
Tijdens ons leven ontwikkelen we goede eigenschappen en ook altijd wel een paar mindere . We gaan het liefst met een grote boog om obstakels heen. We gaan voor goud en willen ons altijd goed voelen.

Dan ineens gaat het níet zo goed. Je voelt je anders. Minder. Niet ok. Maar, zegt je hoofd, je moet niet klagen; je hebt lieve familie, leuke vrienden, een fijne baan, mooie spullen. Het kan natuurlijk altijd beter ;-) maar klagen nee.
Klagen mag niet tegen al die mensen om je heen en zeker niet tegen jezelf. Tot het niet meer gaat. Je voelt je steeds vaker niet ok.

Zou het kunnen dat al deze mooie en goede eigenschappen je pootje haken? En dat deze ervoor zorgen dat jij je bij tijd en wijlen helemaal niet zo top voelt als dat je zou willen. Dat het zelfs steeds een beetje erger wordt?
Bij mij kwam het idee dat ik perse op tijd moet komen, altijd eerst. Andere (misschien wel belangrijkere dingen) kwamen daarachteraan. Ik kon zelfs keuzes maken waar ik eigenlijk niet achter stond. Zoals net iets te hard rijden of toch doorrijden als het verkeerslicht op oranje springt.
Zo kan ook de overtuiging dat je een betrouwbare werknemer bent, behoorlijk wat van je vragen als jij je grenzen niet meer helder hebt. Je zou in een bijzonder geval ervoor kunnen kiezen te gaan werken terwijl je ziek bent.
Het kan moeilijk worden als deze goede eigenschappen voorrang krijgen op de waarden die belangrijk voor je zijn in je leven. Of erger nog, als ze de wensen die je hebt volledig overschaduwen.

Het kan helpend zijn, om te kijken welke rollen je allemaal vervuld in je leven en welke eisen deze rollen aan je stellen. Eisen die als vanzelfsprekend prioriteit hebben gekregen. Eisen waarvan jij dacht dat ze zouden leiden naar het goede doel.
Vervolgens gaan we weer in contact met het hier en nu. Wat heb jij nodig, wat voelt fijn. Welke keuzes mag je maken, passend bij wat je wil. Zo komt er weer balans in je leven.
Geen eindeloze me-time zoals wel eens gepredikt wordt.
Wel balans in de rollen die je belangrijk vindt. Balans zodat jij het middelpunt blijft van jouw bestaan. Keuzes kunt maken die je gelukkig maken in alle facetten van je bestaan, als dochter / zoon, als partner, als vriend / vriendin, als werkgever of werknemer enz.

Hier ondersteun ik je graag bij.

<< Vorige 1 2 3 4 5 Volgende >>

Therapeut Chrisje Kersten in Groesbeek

Chrisje Kersten

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen