Psycholoog Groesbeek

Praktijk Chrisje Kersten in Groesbeek

bg

Hulp bij stress- en spanningsklachten

Iedereen heeft het druk, druk tegenwoordig. Je hoort het mensen zeggen en je merkt het in het dagelijks leven. Onze ambities en wensen lijken geen grenzen te kennen. Dat maakt dat we druk ervaren en er kan een moment komen t dat het niet meer lukt de stress af te schalen, blijft een lichaam in de stress stand.

Het lichaam blijft in staat van paraatheid onder invloed van de hormonen adrenaline en noradraline. Deze hormonen zorgen ervoor dat het lichaam klaar is voor een vecht of vlucht reactie. Dat zorgt voor een hogere bloeddruk, snellere hartslag gespannen spieren, het zweet breekt je uit, maar ook je spijverteringstelsel gaat in de rust stand en bloed trekt weg uit plekken war het nu niet zo hard nodig is om het op noodzakelijke plekken weer in te zetten.

Wat later geeft je hypofyse het stress hormoon af, cortisol, wat ervoor zorgt dat je stofwisseling weer hard aan de slag gaat en je bloedsuikerspiegel omhoog gaat zodat je energie hebt om met de stressvolle situatie aan de slag te gaan. Op moment dat beide langdurig aanhouden kan dit zorgen voor lichamelijke klachten, gedrag wat je liever niet zou zien als, veel roken, drinken en ongezond eten. Uiteindelijk bestaat het gevaar op een burn out.

Stress de baas worden

Wil je zelf de regie nemen op de stress die ervaart in je leven en juiste keuzes leren maken hierin? Neem dan gerust contact met mij op voor vragen of voor het maken van een eerste afspraak.

Therapeut Chrisje Kersten in Groesbeek

Chrisje Kersten

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen