Psycholoog Groesbeek

Praktijk Chrisje Kersten in Groesbeek

bg

Therapie bij angst en paniek

Angst kan alles overheersend zijn en (groot) psychisch lijden veroorzaken. In de meeste gevallen is angst echter een hele nuttige emotie met een positieve functie: het beschermt je bij gevaar en zorgt dat je kunt reageren in gevaarlijke situaties.

Het risico bestaat dat je ervaringen van angst gaat koppelen aan nieuwe situaties en aan niet relevante situaties. Dat kan er voor zorgen dat je dingen niet meer doet. Het belemmerd je in je leven en ontwikkeling. Ook kan het zorgen dat je lichaam continue in staat van paraatheid of angst verkeerd. Wat kan zorgen voor ongezonde ontwikkelingen in je lichaam die klachten geven als een hoge bloedruk en hoofdpijn.

In de behandeling gaan we kijken naar je angst, wanneer speelt hij op, waar komt hij vandaan en hoe kun je met kleine stapjes je los gaan koppelen van je angst en weer terugkomen in je kracht. Weer genieten van je leven zonder overspoeld te worden door angst. Want vaak ben je door angst zo bezig geweest met wat je niet meer wil dat je bent vergeten wat je wel wil en waar je van kunt genieten.

Je bent van harte welkom

Heb je nog vragen over de aanpak van angst- of paniekklachten of ben je geïnteresseerd in een eerste afspraak? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Therapeut Chrisje Kersten in Groesbeek

Chrisje Kersten

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen