Psycholoog Groesbeek

Praktijk Chrisje Kersten in Groesbeek

bg

Relatietherapie en relatiecoaching in Groesbeek

De wereld van nu is druk en hectisch dat zien we ook terug in relaties. Er zijn veel ballen om in de lucht te houden veel facetten om rekening mee te houden. Familie vrienden werk en kinderen. Zeker ook rekening houden met jezelf en je partner. Dat vraagt aandacht en betrokkenheid. Het is ook complex, want hoe meer verbondenheid je voelt met iemand, hoe dieper de problemen en conflicten kunnen zijn. Het belang is immers erg groot. Dat maakt dat er eerder dingen boven komen drijven maar ook pijnlijker aanvoelen. Je kunt er veel minder makkelijk afstand van nemen en zaken laten bezinken.

Relatieproblemen komen veel voor. Als je vastloopt in een relatie kan dat betekenen dat je vastloopt in denken. Je ziet niet meer welke oplossingen er zijn. Het is lastig om te denken in wat je wel zou willen, in wat heb je nodig. Het voelt steeds meer als een richting, als een gevecht. De aandacht gaat naar wat er niet is en wat je pijn doet. Zo ontstaat in plaats van verbondenheid juist verwijding en afstand.

De problemen kunnen zich voordoen op allerlei vlakken. Zoals communicatie, financiële problemen, verslaving, verhuizing, vreemdgaan, onzekerheid en twijfel, onvervulde kinderwens, het krijgen van kinderen, werk of verlies van werk. Verlies op alle gebieden. Alles kan en mag besproken worden, er is geen taboe.

Jullie kunnen samen komen, maar ook apart. De ervaring leert dat een combinatie van beiden samen en een gesprek individueel juist kan zorgen voor openheid naar jezelf en de ander wat kan leiden tot verbondenheid en kracht.

Relatietherapie leert je goed te kijken naar wat je zelf wilt in je leven met of zonder een partner. Wat je van elkaar verwacht en of je dat naar elkaar durft uit te spreken. Zeker ook hoe je dat naar elkaar uit kunt spreken. De communicatie die hierdoor beter wordt zorgt vaak al voor veel verbetering en begrip verscholen. In de therapie gebruik ik oa technieken uit ACT, IBCT en andere technieken uit mijn toolbox en kennisvlak.

Jullie zijn van harte welkom

Heb je nog vragen over mijn ondersteuning bij relatieproblemen of ben je / zijn jullie geïnteresseerd in een afspraak? Voel je vrij om contact op te nemen voor een afspraak of verdere informatie.

Therapeut Chrisje Kersten in Groesbeek

Chrisje Kersten

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen