Psycholoog Groesbeek

Praktijk Chrisje Kersten in Groesbeek

bg

Psychologische hulp bij hechtingsproblemen

Hechten die je als baby en jong kind. Het is de band tussen jou en je ouders die in de eerste jaren ontstaat. Een niet goed verlopen hechting in je jeugd kan verdragende gevolgen hebben in je verdere leven. Het kan invloed hebben op de manier waarop je naar jezelf kijkt, je zelfbeeld. Het kan angsten maar ook depressieve gevoelens aanwakkeren. Het kan van invloed zijn op relaties die later aan gaat. Relaties met vrienden, een partner maar ook bijv. relaties en contacten in je vrije tijd en op je werk. Er kunnen hierdoor problemen ontstaan, waar je tegenaan loopt.

Mogelijk herken jij jezelf hierin en wil je ontdekken wat dit betekent voor jou en hoe jij je hierin kunt ontwikkelen. Hier ondersteun ik je graag bij. We gaan samen kijken wat er in je jeugd heeft gespeeld en hoe dit nu van invloed kan zijn op je leven. Door inzicht te krijgen word je in staat gesteld zelf keuzes te maken.

Hierbij maak ik onder andere gebruik van elementen uit de Basis trust methode van Nelleke Polderman. Het is een methode die wordt ingezet bij kinderen, jongeren maar ook volwassenen met hechtingsproblemen. Zij zijn het basis vertrouwen in zichzelf maar zeker in hun omgeving en de ander kwijt geraakt. Basis trust gaat er vanuit dat door de ander te zien en dit op kenmerkende wijze te laten merken. Het vertrouwen in zichzelf weer kan groeien. Het zelfbeeld wordt sterker en mensen kunnen patronen die ze hebben ontwikkelt gaan zien en ontdekken of deze patronen leiden naar waar ze willen komen. Je leert invloed te hebben op je eigen leven. Ook aspecten uit de schematherapie en transactionele analyse kunnen zeer helpend zijn bij hechtingsproblemen.

Maak een afspraak om te werken aan je hechtingsproblemen
Therapeut Chrisje Kersten in Groesbeek

Chrisje Kersten

  • Geregistreerd therapeut
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen